Predikanten

Ds. Tóth János en zijn echtgenote Honoráta
Ds. Tóth János en zijn vrouw Honoráta zijn mede initiators geweest tot de zusterband zoals die tot op heden nog steeds bestaat. In het voorjaar van 1990 bezocht ds. Tóth János tijdens een werkbezoek de gemeente Tricht, vergezeld van enige Roemeense collega’s. Zijn vrouw Honoráta had Tricht al voor de revolutie van 1989 bezocht. Ds. Tóth János en zijn vrouw hebben twee kinderen: een zoon (Szabolcs) en een dochter (Tünde). Na ruim 30 jaar predikant in Küsmőd te zijn geweest ging ds. Tóth János in 1991 met pensioen. Zij hebben al die jaren na het pensioen in Küsmőd gewoond. Honoráta is overleden in 2007 en ds. Tóth János op 78 jarige leeftijd in 2008.

Ds. Antal Csaba en zijn vrouw Kati
Ds. Antal was de opvolger van ds. Tóth. Hij werd in Küsmőd aangesteld in 1991. Antal Kati werd organiste. In Küsmőd  was hij geen onbekende. Als jongen woonde hij in het (buurdorp) Etéd waar zijn vader jarenlang predikant was. Toen ze in Küsmőd kwamen, hadden ze een dochter, Enikö. Later kregen zij nog een dochter, Zsuzsi. Tijdens zijn verblijf in Küsmőd zijn er een groot aantal projecten gerealiseerd, waaronder de bouw van de Küsmőd ‘Belder’. In de periode dat hij predikant was, hebben 2 groepsreizen van Küsmöd naar Tricht plaatsgevonden. Ds. Antal Csaba en zijn gezin verhuisden in november 1999 naar het dorp Györgyfalva, gelegen vlakbij Koloszvár. Hij is hier predikant in de oude gemeente van zijn vader.

Ds. Koszta Endre en zijn echtgenote Éva
Ds. Koszta Endre en zijn vrouw Éva zijn in maart 2000 in Küsmőd komen wonen. Zijn vorige standplaats was Bágy. Op 21 mei 2000 is ds. Koszta Endre officieel als predikant bevestigd. Ook Koszta Éva was organiste. Zij hebben twee kinderen; een getrouwde dochter Erika en een zoon Endre jr. Tijdens het verblijf van ds. Koszta Endre heeft er één groepsreis naar Tricht plaatsgevonden. Helaas is de relatie tussen het predikantenechtpaar en de bewoners van Küsmőd moeizaam geweest. Om die reden besloot ds. Koszta Endre vervroegd met pensioen te gaan. Tegenwoordig wonen zij in een dorp in de regio Szatmár.

Ds. Lukács Ferenc en zijn vrouw Margareta
Met de komst van ds. Lukacs Ferenc en zijn vrouw Margareta in januari 2011 waait er een frisse wind door het dorp. De relatie met de bewoners is open en eerlijk en op vertrouwen gebaseerd. Hun vorige standplaats was Magyarvalkó. Ds. Lukács Ferenc heeft daar ruim 25 jaar gestaan, terwijl Lukács Margareta jarenlang kleuterjuffrouw is geweest. Ook nu nog is zij werkzaam als kleuterjuf, vaak in één van de buurdorpen van Küsmőd en soms als invalkracht in Küsmőd zelf. Ook zij hebben twee kinderen; een dochter Melinda, woonachtig in Zweden, en een zoon Botond. Hij woont in Szászrégen.