Modeshows

Een mooi nachthemd mét muts uit grootmoeders tijd, een motorpak, een ouderwetse jurk, een leuk broekpak of een mooie jas … U kunt het allemaal voorbij zien komen tijdens onze modeshow.

Door een aantal dames uit Tricht en omgeving worden sinds 2006 modeshows georganiseerd. Zij gaan op bezoek bij een vrouwenvereniging, een bejaardensoos of een verzorgingstehuis en showen allerhande kleding die ingeleverd wordt tijdens de maandelijkse kledinginzameling voor Küsmőd.  

Terwijl de mannequins in diverse rondes met enthousiasme de kleding showen, vertelt de Ladyspeaker over het wonen, leven en werken in Küsmőd. Voor veel aanwezigen komen herinneringen boven en herleven oude tijden.

In de pauze is er gelegenheid om lokale snuisterijen en specialiteiten te kopen, onder andere heerlijke honing uit Küsmőd. Ook worden wenskaarten en leuke cadeaus verkocht, die gemaakt zijn door een lid van de werkgroep. De opbrengst hiervan komt ten goede aan het waterleidingproject in onze zustergemeente.

Dat de modeshows een succes zijn, blijkt. Inmiddels zijn er meer dan 70 shows georganiseerd en staan er zelfs al reserveringen voor 2014.

De collectie wordt regelmatig vernieuwd en aangepast. Het spreekt dan ook voor zich dat de andere kleding aan het einde van het jaar meegaat in het transport naar Küsmőd.

Bent u enthousiast ……… en wilt u ook een modeshow ‘boeken’, neem dan contact met ons op via info@kusmod-tricht.com.