Roemenië reis 2018

Met veel plezier kondigen wij aan dat wij weer een reis organiseren naar Roemenië; te weten van donderdag 27 september t/m zaterdag 6 oktober 2018.

Wilt u meer weten over het reisschema en de prijs of wilt u inschrijven op deze reis, stuur dan een mail naar info@kusmod-tricht.com

Kledinginzameling voor Küsmöd

Na vele jaren van inzamelen, sorteren en verpakken is besloten de kledinginzameling af te bouwen.De reden is dat de tijden veranderen; inmiddels gaat het beter in Roemenië en onze inpakploeg wordt ook ouder! Daarom zal eind november 2017 een laatste kledingtransport plaatsvinden naar Küsmöd.

De laatste data waarop nog kleding ingezameld wordt zijn:
3 oktober en 7 november 2017.

Maar we stoppen natuurlijk niet met onze andere activiteiten voor Küsmöd zoals: kadotassen voor elk gezin, kadotasjes voor de schoolkinderen, les materialen en speelgoed voor de kleuter- en lagere school. Bezoeken over en weer blijven worden georganiseerd.

Ook stoppen wij niet met het inzamelen van: incontinentiemateriaal, gehoorapparaten of andere zaken die in het dorp nodig zijn.

Voor informatie en vragen, of bij twijfel, kunt u contact opnemen met Ike van Zadelhoff. Tel: 0345-651641

Krakelingenactie

Al weer een aantal jaren organiseert de Diaconie van de Hervormde Gemeente Tricht in samenwerking met de Werkgroep ‘Küsmőd – Tricht’ een krakelingenactie. Dit jaar is de inpakavond in de Belder op 8 september vanaf 18.00 uur. De krakelingen worden op 9 september ook weer vanaf 18.00 in Tricht huis-aan-huis verkocht.

De opbrengst van deze huis-aan-huis actie komt ten goede aan een van de projecten in het dorp Küsmőd. In voorgaande jaren was de opbrengst bestemd voor het waterleidingproject.

Jubileumreis naar Küsmőd

In het najaar van 1990 zijn we voor de 1e keer met een bus naar Roemenië geweest. Toen hadden we niet kunnen bedenken, dat we daar 25 jaar later nog steeds heen zouden gaan!

De mensen in onze zustergemeente Küsmőd (Roemenië) zijn vrienden geworden. En bij vrienden ga je graag op bezoek. Een volgend bezoek gaat weer plaatsvinden in het voorjaar van 2016 en omdat de zusterband tussen Küsmőd en Tricht dan 25 jaar bestaat, noemen we het een JUBILEUMREIS.

We gaan op pad van 21 april tot en met 30 april 2016. In Küsmőd zijn we 3 volle dagen (4 nachten) maar we bezoeken ook andere plaatsen in Roemenië en Hongarije. Wilt u meer horen of wilt u zich opgeven voor de reis, dan kunt u contact opnemen met één van de onderstaande personen. Of download het inschrijfformulier en stuur het ingevuld via info@kusmod-tricht.com naar ons toe. Voor meer informatie over deze en eerdere reizen kunt u ook terecht op de pagina Reizen – Reizen naar Roemenië.

Jacqueline de Niet * 06-53785066 * kusmod@planet.nl
Ike van Zadelhoff * 0345-651654 * ikevanzadelhoff@gmail.com

Status Website

Inmiddels zijn we weer druk met het schrijven van teksten en het maken van banners voor de website. De tekst op pagina Küsmőd – Geschiedenis is toegevoegd. Ook zijn er diverse banners geplaatst. Zie daarvoor de pagina’s Küsmőd – Geschiedenis, Reizen – Bezoek uit Küsmőd, Projecten – Algemeen en Activiteiten – Algemeen. In de loop van het weekend wordt ook de banner op de pagina Fotogalerij gezet.

Kort bijpraten

Door omstandigheden is de webmaster enige tijd uit de roulatie geweest. Inmiddels worden alle website werkzaamheden langzaam weer opgepakt. Over de voorgaande periode is veel interessante informatie te melden. In het kort praat ik u even bij.

De pannenkoekenactie georganiseerd door de jongeren heeft €427,17 opgebracht. Zij hebben van dit bedrag de nodige materialen aan kunnen schaffen. De jongerenreis afgelopen zomer is mede daardoor een groot succes geweest. Een reisverslag wordt later nog geplaatst. De jaarlijkse verkoop van Heukelumse krakelingen heeft een recordbedrag van bijna €1.000,– opgeleverd. Het transport in december is weer zonder problemen aangekomen. De dozen met kleding en de cadeautasjes werden zeer gewaardeerd. Ook de cadeautasjes voor de kinderen van de kleuter- en lagere school vielen weer in de smaak.

Ook de komende maanden staan er interessante activiteiten op het programma. Hierover meer in een volgende post.

Actie Pannenkoek voor Pannenkoek

Zes Trichtse jongeren gaan deze zomer van 29 juli tot 5 augustus naar Küsmőd. Zij zullen daar diverse activiteiten organiseren. Niet alleen voor de kinderen, maar ook voor de oudere jeugd. Om deze activiteiten te kunnen organiseren is geld nodig.

Eén van de initiatieven om geld in te zamelen is de actie ‘Pannenkoek voor Pannenkoek’. Deze actie is op zaterdag 24 mei in en rond het koor van de kerk in Tricht. Er worden pannenkoeken gebakken in twee shifts; 1e ronde van 17:30-19:00 uur en de 2e ronde van 19:00-20:30 uur. Een gewone pannenkoek kost € 1,50 en voor een speciale pannenkoek betaalt u € 2,50. Voor iedere pannenkoek die u eet en afrekent, wordt een pannenkoek gebakken voor iemand in Küsmőd!

U kunt zich opgeven (aantal personen/welke shift) via info@hervormdegemeentetricht.nl of via de intekenlijst achterin de kerk.

Reünie Roemeniëreis

Een groep uit Tricht en omgeving is in september naar Küsmőd geweest. Op zaterdag 23 november wordt een reünie georganiseerd. Alle reiziger(ster)s zijn hiervoor met hun partners van harte uitgenodigd.

Tijdens deze avond worden ervaringen uitgewisseld en herinneringen opgehaald. Ook worden er foto’s vertoond van de reis.

De samenkomst vindt plaats in het koor van de kerk. Ontvangst is vanaf 19.30 uur.

Programma bezoek Küsmöd

Zoals u wellicht weet, is vanaf donderdag 27 juni tot donderdag 4 juli 2013 een groep uit Küsmőd (18 personen) op bezoek in Tricht. 

De gasten zijn: dominee Lukács Ferenc en Margareta, Antalfi Kati en Berecki Ildikó, Antalfi Sanyi en Attila, Bodó Sándor en Simon Ferenc, Gellérd-Székely Zsolt en Piroska, Jakabfi Domokos en Máthé Edit, Nemes Csaba en Sári, Simon Zoltán en Ica, Szakál Timea en Veres József. 

Voor hen is een gevarieerd en interessant programma samengesteld; niet alleen diverse uitstapjes in Tricht en omgeving, maar ook een dagje naar Amsterdam en Zandvoort aan Zee.

Uitgebreide beschrijving van het programma

Om u zoveel mogelijk bij het bezoek te betrekken en nader/hernieuwd kennis te laten maken met de gasten, is het mogelijk om aan diverse activiteiten deel te nemen. U kunt zich aanmelden door het formulier in te vullen en uiterlijk vrijdag 7 juni terug te sturen aan info@kusmod-tricht.com of af te geven bij Jacqueline de Niet of bij familie Ganzeman. Het deelnamebedrag graag contant betalen bij aanmelding of uiterlijk op vrijdag 28 juni.

Inschrijfformulier deelname activiteiten

Bent u niet in de gelegenheid om deel te nemen aan het programma, maar vindt u het wel leuk om hen uit te nodigen bij u thuis? Laat het ons weten! Wij zullen dan proberen met u een moment af te stemmen.

Verkoop snoep en drop

Zoals u vast al heeft gehoord, krijgt Tricht bezoek uit Küsmőd van 27 juni t/m 4 juli. Om een leuk programma voor hen mogelijk te maken en de daarbij horende activiteiten te kunnen bekostigen, wordt op woensdag 24 april aanstaande een huis-aan-huis actie gehouden. Wij komen dan bij u aan de deur om zakken met diverse soorten snoep en drop te verkopen.

Een zak van 250 gram kost € 2,50, 2 zakken € 5,- terwijl u voor 3 zakken slechts € 6,- betaalt. Wij hopen dat u ons helpt de gasten een onvergetelijke reis te bezorgen!